dissabte, 9 de juliol de 2011

Cafè de Yemen, Mocca Mattari


La denominació de Moka provoca moltes vegades confusió quan es parla de cafès. El cafè que es produïa a la península Aràbica s' exportava a la resta del món des del port de Mocca, a Yemen.

Es va fer tan popular que, tot el cafè que partia d' aquest port rebia el nom de Mocca.  El cafè de Yemen és reconegut pel seu post-gust axocolatat. És un dels cafès més antics i un dels millors, de fet, va ser el primer en conreuar-se de forma sistemàtica.

La producció d' aquest cafè encara segueix pràctiques agrícoles tradicionals ancestrals, basades en mètodes naturals. A més,creix entre estretes valls, fet que provoca la seva difícil recol.lecció.
Tot això fa que la seva producció sigui molt escassa i que ens arribi molt poca quantitat.  


Mattari,  regió del Nord del Yemen produeix un cafè amb més acidesa (degut a que creix a una altitud entre 1000 i 2000 mts sobre el nivell del mar), amb cos, molt fi en boca i amb uns tons de xocolata, espècies, mel i aranyons.

Varietat:   Bourbon

Altitud:  1500-3000 mts

Mètode de procès:  natural, en sec

                                      

Desitgem que us agradi ....